Terug

Pineut houdt van taarten.

Bakework is de taartenwinkel van Ingrid Gécová. Ingrid en Marlies kennen elkaar uit een vorig leven toen zij nog in het onderwijs werkten. Allebei besloten zij zich te storten op hun passies. Daarom maakt Marlies nu likeuren en Ingrid taarten. Ingrid verkoop onze neuten in haar gezellige taartenwinkel – en gebruikt soms zelfs de overblijfsels van de neutjes. En dat vinden wij bij Pineut dus echt heel erg leuk.

Ingrid, kun je wat meer vertellen over je winkel Bakework?
Terwijl ik fulltime aan de slag was bij een softwarebedrijf, propte ik mijn weekenden vol met het bakken van taarten, koeken en gebak vanuit huis. Na anderhalf jaar liep mijn hobby uit de hand. Het was tijd om mijn eerste eigen zaak te open: Bakework. Dat was in november 2016. Bakework is een patisserie en café. Mensen liepen eerst voornamelijk naar binnen om taarten en cadeautjes te kopen, maar tegenwoordig is het ook een schenkerij. Voor mij de ideale combinatie!  Ik verkoop Pineut en verwerk de restanten in mijn producten.

Hoe kom je daarbij?
Ik groeide op in Slowakije en daar leer je goed omgaan met levensmiddelen. Daardoor merk ik dat we in Nederland soms best verwend zijn en – toegegeven – soms gooi ik zelf ook wel eens wat weg. Toch ga je anders nadenken als je de kost verdient met het maken van eten. Kom je erachter hoe handig het is om dingen efficiënt te snijden of te bewaren. Dat is natuurlijk een vereiste, maar dit ontstaat ook vanuit mezelf. Daarom probeer ik alles wat bij Pineut overblijft en waar ze niets meer mee kunnen, te verwerken in mijn taarten.

No waste, dus?
Juist! Alles gaat ergens in. Ik vind het heerlijk om na te denken over welke restanten ik waarvoor nog kan gebruiken. Als je het goed bewaard en verwerkt, smaakt dat heerlijk en ziet het er qua kleurcombinaties ook nog eens heel mooi uit.

Zo maakte ik laatst met aardbeien van Pineut een Belgische chocolade, gevuld met spek, gedroogde aardbeien en marshmallows. Dat wordt heerlijk zacht. Daarna strooi ik er wat aardbeien overheen. Als je dat aansnijdt, met het rood bovenop en met de pistachenoten binnenin. Wauw, dan zijn de kleuren prachtig! Binnenkort ga ik ook aan de slag met de ananas, frambozen, amandelen en kokos die ik krijg van de dames van Pineut.

Past Pineut in een taartenwinkel?
Vanaf de start was ik al enthousiast over Pineut. Ik ken Marlies al van een tijd terug en toen al raakten we aan de praat over onze passie. Ik werd daar zo enthousiast van dat vanaf dat moment al mijn vrienden en kennissen standaard een fles Pineut kregen als verjaardagscadeautje. Zo bleef het merk Pineut de komende tijd prima bij me hangen en ik bedacht me dat ik Pineut zelf ook wilde gaan verkopen, als ik ooit een eigen bedrijfje zou starten. En zo geschiedde anderhalf jaar na dato.