Terug

‘Bij WAAR willen we meer dan alleen geld verdienen.’

We spraken met Michiel van der Wel, directeur van WAAR. Je weet wel, die leuke winkel waar je mooie cadeaus met een goed verhaal kunt scoren. Én onze neutjes. Hun assortiment aan duurzame producten bleef niet onopgemerkt, want onlangs zijn ze genomineerd voor de ABN AMRO Retail Sustainability Award.

Michiel, gefeliciteerd!
Dank je, we zijn er trots op dat we verkozen zijn tot één van de 10 genomineerde bedrijven die duurzaam te werk gaan. Nu proberen we zoveel mogelijk stemmen te verzamelen zodat we in de top 5 komen. Pas dan kiest de vakjury de uiteindelijke winnaar. Jullie stemmen toch ook wel op ons? Dat kan tot 15 augustus via deze link.

Willen we best doen hoor. Maar misschien kun je ons vertellen waarom WAAR deze award verdient?
Bij WAAR willen we meer dan alleen geld verdienen. Al onze producten zijn duurzaam gemaakt of dat nu fairtrade, biologisch, ecologisch, gerecycled of lokaal is. Zo verkopen we notitieboekjes van olifantenpoeppapier en zou het zomaar kunnen dat het leuke armbandje dat je zojuist voor je nichtje hebt gekocht door je buurman is gemaakt. En we geven toe: we worden er blij van als de producten er ook nog eens goed uitzien.  

Waar kennen jullie Pineut eigenlijk van?
Onze winkeliers zijn echte ondernemers die een neus hebben voor toffe lokale producten. Zo kregen wij Pineut in het vizier en begonnen we al snel met de landelijke verkoop. Pineut is in alle drieëntwintig WAAR-winkels in Nederland te koop en binnenkort ook in onze webshop!

Pineut en WAAR. Als mes en vork?
Kijk, soms is het best lastig om een leuk cadeau te vinden. Pineut valt op. De natuurlijke ingrediënten zijn smaakvol. En – wat voor ons belangrijk is – ze besteden veel aandacht aan het duurzaam inkopen van ingrediënten. Ook worden de flessen op sociale werkplaatsen geproduceerd. Volgens mij zien ze er daarom zo goed uit.