Terug

Droom groot en oneindig

Iris ontfermt zich sinds deze zomer over de sales activiteiten van Pineut. Met grootse plannen in het vooruitzicht, voelt ze zich als een vis in het water. En ze fantaseert erop los, over een idyllische toekomst in Scandinavië bijvoorbeeld.

Iris, brand los. Wat doe je allemaal bij Pineut?
“Ik ben bestaande plannen aan het verfijnen, probeer ervoor te zorgen dat het kantelpunt waarop we ons bevinden doorzet. Want na vijf jaar is er een verschuiving ontstaan, bewegen we ons ook richting het buitenland. Dus gooien we enthousiast onze lijntjes uit.”

En Nederland dan?
“Die vergeten we natuurlijk niet. Ik richt me vooral op onze grote afnemers, Martine draagt zorg voor onze trouwe retail klanten. Maar we zijn een klein kantoor dus komt het er in de praktijk al gauw op neer dat je meerdere taken voor je rekening neemt. Dat vind ik als regelneef helemaal niet erg.”

Hoe gooi jij een lijntje uit?
“Door ons verhaal te vertellen, over hoe Pineut is ontstaan. En ik licht een aantal neuten uit, bijvoorbeeld onze bestsellers: Sterk Bakkie en Wilde Dame. Daar hoort natuurlijk het proeven bij. Want ik merk dat de verwachting is dat bij zo’n leuke verpakking een iets mindere smaakervaring hoort. Maar niets is minder waar, er ontstaat dan vaak een ‘aha-erlebnis’. Erg leuk om te veroorzaken.”

Ben je zelf een liefhebber van likeurtjes?
“Van nature niet, maar sinds ik bij Pineut werk drink ik vaker een neut in het weekend. Zo organiseerde ik laatst een proeverij op mijn vaders verjaardag, een perfect cadeau. Pineut is hygge, ken je dat? Een Deens begrip dat staat voor de creatie van gezelligheid. Vuurwater kwam toen trouwens als beste uit de test, maar die vind ik als groentje echt te hardcore.”

Welke neut drink je dan liever?
“Het Gelukzalig Neutje als het buiten kouder is. En in de zomer Klaar voor een Kus. Die is lekker fris. En het Heilig Neutje smaakt naar ouzo, heerlijk. Eigenlijk ben ik de perfecte doelgroep van Pineut. Ik vind het zelf maken op deze manier net niet teveel moeite.”

Hoe zie jij de toekomst?
Lacht: “Het is mijn droom om later in Denemarken te wonen. Dus ik hoop dat Pineut de komende vijf jaar blijft groeien en dat ik tegen die tijd aandeelhouder ben. Ik zie mezelf wel zitten op ons volgende kantoor in Scandinavië.”