0

Sociaal ondernemen

Een nominatie die voelt als winst


Een tijdje geleden viel bij Pineut plots een brief op de mat. Nu krijgen we wel vaker post natuurlijk (bergen fanmail bijvoorbeeld ;-)), maar deze keer waren we er toch wel even stil van. Want wat bleek, we waren geno
mineerd voor de MVO trofee van het regionale Sociaal Economisch Netwerk. En dat is zo’n beetje het grootste compliment dat we ons hadden kunnen wensen. 

Waarom? Zonder al te saai te worden, even een klein stukje geschiedenis. Toen we met Pineut begonnen, vulden we alle flessen nog helemaal zelf met de hand. Gezellig op zolder, met een drankje binnen handbereik. Maar toen de groei van Pineut serieuze vormen begon aan te nemen, konden we het niet langer zelf en waren we genoodzaakt om de productie uit te gaan besteden. Na de laatste dop van batch #1087 uit 2014 eigenhandig dichtgedraaid te hebben, was het de beurt aan de sociale werkplaats. Want, over één ding waren we het direct eens: als we de productie dan toch uit handen moeten geven, dan moeten we het aan handen geven die er baat bij hebben. Handen die ‘staan’ te popelen om te wapperen. Die er het beste van willen maken, maar op hun kans moeten wachten. Een kans die lang niet altijd komt. Een kans die we met Pineut gelukkig konden bieden. En daar zijn we nog iedere dag blij om. 

  

Maatschappelijk verantwoord

Sinds het moment dat we de deur van onze eerste sociale werkplaats binnenstapten, wisten we het: dit is de juiste keuze. Wat begon met een paar dozijn flessen is ondertussen uitgegroeid tot een productie van serieus formaat. Wekelijks laten we momenteel ruim 10 tot 20.000 producten fabriceren bij meerdere sociale werkplaatsen. Wat de consument niet weet, is dat in al die producten een extra ingrediënt zit. Namelijk: liefde. De liefde van onze ruim 30 ‘vaste’ mensen die om uiteenlopende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Van een aangeboren hersenafwijking tot autisme tot mensen die even wat minder geluk in het leven hadden. Dagelijks zien wij in de diverse werkplaatsen waar we fabriceren dat we met Pineut niet alleen mooie producten op tafel zetten, maar dat we met zijn allen iets moois neerzetten. Dat mensen weer een doel in het leven hebben en weer structuur ervaren. En mede daarom zijn wij zo megatrots op de erkenning die we hebben gekregen met het in de wacht slepen van de nominatie voor deze MVO Trofee. 

Met Pineut maken we bijzondere producten voor bijzondere momenten met bijzondere mensen. En daarbij zijn we voor onze producten ook altijd op zoek naar ingrediënten met een bijzonder verhaal. Ingrediënten waar mee we een eerlijkere wereld kunnen nastreven. Door fair trade in te kopen, lokaal ondernemerschap te stimuleren en duurzaamheid centraal te stellen. Ook hier zien we dat de extra effort en het beetje extra geld dat wij erin steken, zich dubbel en dwars terugbetaalt. In smaak, in ons goede gevoel en nu dus ook in een geweldige erkenning van de SEN MVS. En of we nu winnen of niet; MVO is én blijft onderdeel van onze receptuur en dát proef je in iedere slok en bij iedere hap.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »