Pineut Gembier | Ananas Kurkuma




Frisse bite
Een pittig drankje, met een frisse bite van ananas en een lekkere dosis kurkuma. Je weet niet wat je proeft! Kurkuma is een van de favoriete kruiden van onze smaakmaker Marlies en kon dus niet ontbreken in onze nieuwe lijn. Niet alleen omdat het tal van gezondheidsclaims heeft, maar ook omdat het gewoon lekker is. Helemaal in combinatie met zwarte peper en tropische ananas.
Hoe maak je het?
Gembier van Pineut. Dat is één fles met uitgebalanceerde ingrediënten. Hét recept voor vier tot zes glazen doe-het-zelf gember soda. In 3 leuke stappen.
- Voeg de mix toe aan 1,5 liter water. Kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek.
- Zet weer op het vuur en los 150 gram rietsuiker of agavesiroop op. Laat de gembierbasis afkoelen en giet terug in de fles.
- Serveer. Mix één deel gembier met één deel bruisend water. Liever iets minder pit(tig)? Voeg wat extra bruisend water toe.
Tip
Toch zin in iets licht-alcoholisch? Deze Gembier leent zich uitstekend voor een lekker scheutje rum!
Productspecificaties
- Ingrediënten:
- gedroogde gember, ananas, kurkuma en zwarte peper
- Zelf toevoegen:
- rietsuiker of agavesiroop en bruisend water
- Beknopte instructie:
- Voeg de mix toe aan water en kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek en zet weer op het vuur. Los de rietsuiker of agavesiroop op en laat de gembierbasis afkoelen.
- Netto gewicht:
- 58 g
- Voedingswaarde:
- energie: 1373,29 kJ / 327,35 kcal, vetten: 3,4 g, waarvan verzadigde vetzuren: 1,99 g, koolhydraten: 58,23 g, waarvan suikers: 14,02 g, eiwitten: 8,13 g, vezels: 14,8 g, zout: 0,04 g
- Serveertip:
- Toch zin in iets licht-alcoholisch? Deze Gembier leent zich uitstekend voor een lekker scheutje rum!