Pineut Gembier | Hibiscus





Wow! Wat. Een. Smaakexplosie!
Pittig, zoet, zuur en fris tegelijk. En dan hebben we het nog niet eens over de kleur gehad: explosief rood door de hibiscus. Bij Pineut zijn we allemaal dol op hibiscusbloemen. Iemand zei hier ooit: “een heerlijk fris zuurtje en zo leuk te matchen met andere smaken.” Onze fantasie slaat er iedere keer weer een beetje door op hol en we zijn dan ook superblij met het resultaat! Oordeel zelf maar.
Hoe maak je het?
Gembier van Pineut. Dat is één fles met uitgebalanceerde ingrediënten. Hét recept voor vier tot zes
glazen doe-het-zelf gember soda. In 3 leuke stappen.
- Voeg de mix toe aan 1,5 liter water. Kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek.
- Zet weer op het vuur en los 150 gram rietsuiker of agavesiroop op. Laat de gembierbasis afkoelen en giet terug in de fles.
- Serveer. Mix één deel gembier met één deel bruisend water.
Tip
Liever iets minder pit(tig)? Voeg wat extra bruisend water toe.
Productspecificaties
- Ingrediënten:
- gedroogde gember en hibiscusbloem
- Zelf toevoegen:
- rietsuiker of agavesiroop en bruisend water
- Beknopte instructie:
- Voeg de mix toe aan water en kook tot de helft is verdampt. Filter de gembierbasis met een zeef of kaasdoek en zet weer op het vuur. Los de rietsuiker of agavesiroop op en laat de gembierbasis afkoelen.
- Netto gewicht:
- 56 g
- Voedingswaarde per 100g:
- energie: 1450,68 kJ / 344,17 kcal, vetten: 2,45 g, waarvan verzadigde vetzuren: 1,52 g, koolhydraten: 70,54 g, waarvan suikers: 34,88 g, eiwitten: 5,25 g, vezels: 8,23 g, zout: 0,02 g
- Serveertip:
- Prefer it a bit less spicy? Add some extra sparkling water!