0

Over ons

Alle producten van Pineut zijn lekkere en sociaal inclusieve zelfmaak (DIY) cadeaus. Voor jezelf, of een ander. Om samen van te genieten. Lekker verrassend én handig. Je zet met Pineut met veel gemak de lekkerste hapjes en drankjes op tafel.

Onze missie

We maken onze DIY producten omdat we een droom hebben, en dat is volledige kansengelijkheid. Daarom draait bij Pineut alles om kansen en richten we Pineut van productie tot product kansrijk in. Onze producten zien we als middel om van betekenis te zijn voor mensen dat extra nodig hebben. Dit doen we middels:

  1. Pineut Productiehuis. Hiermee creëren we daarmee nu 25FTE sociale arbeidsplaatsen;
  2. inkoop van ingrediënten bij impact partners; gelijkgestemde bedrijven;
  3. En per 2022 voegen we daar een jaarlijkse donatie van 1% van de omzet aan projecten ter bevordering van kansgelijkheid aan toe.

Het Pineut Productiehuis

Wij geloven dat goed en bevredigend werk hebben, de basis is van een zelfstandiger, leuker en beter leven. Helaas blijven nog steeds teveel mensen achter. Mensen kunnen niet meedoen. Waardoor verschillen tussen arm en rijk, ontwikkeld en onderontwikkeld groter worden.

Met onze producten willen we het verschil maken. Door te werken met mensen die de samenleving -met een beetje extra aandacht- veel te bieden hebben. De producten van Pineut worden grotendeels binnen onze sociale werkplaats gemaakt, door mensen die we op deze manier terugbrengen naar de arbeidsmarkt. Ieder heeft zijn talent. Zij zetten onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. 

 

 

 

Onze ingrediënten

We besteden tijd en zorg aan het selecteren van de juiste leveranciers. Zo kiezen we bijvoorbeeld doelbewust voor de aanschaf van kruiden en specerijen die lokaal ondernemerschap stimuleren, geven we de voorkeur aan een korte, transparante keten met een leefbaar loon, eerlijke prijs, voor de boer. In 2021 kochten we 21% van onze ingrediënten in bij impactpartners. In 2022 willen we dit weer flink laten groeien.

Voor een impressie van onze volledige sociale impact, bekijk hier onze sociale impact 2021 in cijfers!

pineut sociale impact

Sustainable Development Goals

We gebruiken de zeventien VN Sustainable Development Goals als leidraad bij onze keuzes.

De focus daarbij ligt op:

  • Doel 8: Waardig werk en economische groei
  • Doel 10: ongelijkheid verminderen
  • Doel 12: verantwoorde consumptie en productie

Smaakt naar meer!

Tot slot hopen we met onze doe-het-zelf producten de liefde voor mooie ingrediënten en verrassende combinaties aan te wakkeren en je te inspireren tot meer lekkers zelf te maken. Bij Pineut weten we namelijk één ding heel zeker: een beetje liefde en aandacht, smaakt altijd naar meer.

Pineut is dol op fijne samenwerkingen. Dus, heb je een goed idee en kun je je helemaal vinden in onze filosofie? Neem dan contact met ons op via [email protected] en wie weet hoef je het niet helemaal zelf te doen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »