Onze missie - Pineut
0

Wij zijn Pineut.

Een club vrijzinnige aanpakkers met een missie; het realiseren van gelijke kansen voor iedereen! Bij Pineut vinden we dat iedereen lekker mee moet kunnen doen. Iedereen heeft namelijk een bepaald talent, groot of klein, en moet de kans krijgen om dat talent in te kunnen zetten. Zo worden genietmomentjes voor jou ook ineens directe kansen voor een ander. Lekker he? Laten we er samen wat moois van maken.

High five!

High Five label

Je eigen lot bepalen en met plezier door het leven stappen. Bij Pineut vinden we dat iedereen die mogelijkheid moet hebben.Precies om die reden hebben we ons high five label in het leven geroepen. Alle pineut producten bieden namelijk directe kansen voor mensen die aansluiting missen of simpelweg even achterop zijn geraakt.

Een High five product staat voor:

1. Gelijke kansen  Geeft mensen die aansluiting missen een directe kans om mee te doen

2. Plezier en ontwikkeling  Staat garant voor een goede dosis werkplezier en talent ontwikkeling

3. Sociaal genieten  Een genietmoment voor jou is een directe kans voor een ander

4. Een keten vol impact  We werken samen met onze impactpartners aan een betere wereld

5. Be good, do good  Pineut is een force for good. Per 2024 doneren we 20% van onze winst aan goede doelen die kansengelijkheid bevorderen.

Het Pineut Productiehuis

Wij geloven dat goed en bevredigend werk hebben, de basis is van een zelfstandiger, leuker en beter leven. 

In ons Pineut productiehuis werken onze Pineut helden en heldinnen met veel plezier aan de mooiste producten.Bij het productiehuis staan werkplezier, persoonlijke ontwikkeling en groei centraal. 

Hier worden de Pineut producten samengesteld, ingepakt en verzonden. Hoe meer producten hier worden gemaakt, hoe meer kansen we kunnen bieden voor een ander.  

Het Pineut productiehuis opende binnen werkleerbedrijf Stroomopwaarts in 2022 officieel zijn deuren en daar zijn we mega trots op.Inmiddels zijn er al 60 Pineut medewerkers die lekker mee kunnen doen.  Een deel van de medewerkers groeit door naar de reguliere arbeidsmarkt. Een bonte mix met verschillende achtergronden; het is dan ook echt maatwerk!

 

 

 

Impact partners

Om een keten vol positieve impact te bereiken, moeten we volop samenwerken. Want alleen ga je dan wel sneller, maar samen kom je verder. En dát is wat we willen als het om gelijke kansen gaat; het ver schoppen.

Dat doen we dan ook samen met onze zeer gewaardeerde impact partners.Zo werken we voor de inkoop van onze ingrediënten bijvoorbeeld al samen met de meest duurzame cacaoleverancier Original Beans, biologisch-dynamische kruidenteler Het Blauwe Huis, duurzame biologische wijn van Neleman, thee voor gelijke kansen van Frank about Tea, FairChain koffie van Moyee Coffee en kopen we low-impact cashewnootjes in bij Yespers.

Daarnaast is Pineut te vinden in de mooiste duurzame winkels. Vind ons bijvoorbeeld in 25 Nederlandse steden in de WAAR winkels, Het Eco Warenhuis in Utrecht en het Faire Oosten in Amsterdam. Zakelijk zijn onze producten te koop bij duurzame partners waaronder ZustainaBox en Oh My Good.

Lees meer over onze impactpartners in ons impact blog.

Sustainable Development Goals

We gebruiken de zeventien VN Sustainable Development Goals als leidraad bij onze keuzes.

De focus daarbij ligt op:

  • Doel 8: Waardig werk en economische groei
  • Doel 10: ongelijkheid verminderen
  • Doel 12: verantwoorde consumptie en productie

Smaakt naar meer!

Tot slot hopen we met onze do it yourself producten de liefde voor mooie ingrediënten en verrassende combinaties aan te wakkeren en je te inspireren tot meer lekkers zelf te maken. Bij Pineut weten we namelijk één ding heel zeker: een beetje liefde en aandacht, smaakt altijd naar meer.

Pineut is dol op fijne samenwerkingen. Dus, heb je een goed idee en kun je je helemaal vinden in onze filosofie? Neem dan contact met ons op via [email protected] en wie weet hoef je het niet helemaal zelf te doen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »