Terug

Oehlala! Lemon Poppyseed Cake met Pineut

Firma van Schie is er zo één. Zo eentje die je een klein voetje geeft en die vervolgens op een eenhoorn door het universum gaat vliegen. Wij gaven haar onze Vakantieliefde. Zij bouwde er deze magische Lemon Poppyseed cake van. Wauw. Het recept voor de Frambozencurd is ook lekker voor andere dingen dan maanzaadcake. Zoals op een bagel cream-cheese of brioche met boter. Ach, voor ons part op een cracker. Dat spul is fantastisch.

Het recept lijkt geen makkie, vanwege de lange lijst ingrediënten. Maar het valt eigenlijk heel erg mee wat je moet inslaan, het meeste heb je wel thuis. Hier vind je het hele recept van de Firma van Schie.

En hier alvast het recept voor de Frambozencurd, maar koekeloer zeker even op het blog voor het volledige recept. Tip voor de cake: maak twee keer de icing. Niet dat het recept zo weinig icing geeft. Maar meestal is twee keer icing precies genoeg voor een beetje snoepen tussendoor én de cake.

PINEUT FRAMBOOS CURD

  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • 1 eetlepel maizena
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • Het eigeel van 1 ei
  • 1 eetlepel water + 1 eetlepel citroensap
  • 25 gram (+/- 1 eetlepel) roomboter
  • 3 eetlepels Pineut Vakantieliefde

Begin een dag van tevoren met het maken van de Pineut Likeur Frambozen Curd. Zo kan de curd mooi opstijven in de koelkast.

Doe de frambozen, suiker, citroensap, water en likeur in een steelpannetje en zet dit op middelhoog vuur. Roer alles door elkaar. Kook de frambozen zachtjes totdat ze breken en roer het regelmatig door. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Haal de pan van het vuur en laat het voor 5 minuten afkoelen zodat de meeste warmte weg is. Doe het frambozenmengsel dan in een hoge (maat)beker en mix het met een staafmixer totdat het helemaal glad is. Zeef het frambozenmengsel door een fijne zeef, om zo alle frambozenpitjes te verwijderen.

Meng in een klein schaaltje het eigeel en de maizena zodat het goed gemengd is en een soort pasta vormt. Doe het frambozenmengsel weer in de steelpan en voeg hier al roerend op laag vuur het eigeel aan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Maar blijf constant roeren, want het wordt snel te dik.

Wanneer de curd een goede dikte heeft, draai het vuur uit en voeg de boter toe. Meng dit goed door het mengsel en voeg als laatste nog wat Pineut likeur toe om de curd net wat extra smaak te geven. Bewaar de curd in een uitgekookte, afgesloten jampot of weckpot. Laat de curd minimaal een dag staan voordat je hem gebruikt.

Over Firma van Schie:

Firma van Schie is ontstaan vanuit Daphne van Schie haar twee grote passies; cakes & creativity. Op haar blog vind je een webshop met toffe ontwerpen, recepten voor zalige cakes en alles wat daar – volgens Daphne – tussen ligt, zoals winkelen, leuke lunchtentjes en mooie (hele mooie!) foodfoto’s.

Zo leuk!