Bij Pineut willen we inspireren. Om te maken. Te doen. Te ondernemen. Zo Zetten we jou graag aan het werk in de keuken. maken we onze neuten in  sociale werkomgevingen én stimuleren we ondernemerschap waar onze ingrediënten worden verbouwd.

Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland! Afgelopen jaren is namelijk niet alleen ons team, maar ook ons assortiment flink gegroeid. En nog steeds werken we dag in dag uit aan de nieuwste combinaties en de lekkerste doe-het-zelf producten.

Wij geloven dat goed en bevredigend werk hebben, de basis is van een zelfstandiger, leuker en beter leven. Met onze producten willen we dan ook het verschil maken. Door een korte keten in te richten en er zorg voor te dragen dat elke schakel in de keten klopt. Dat doen we nog niet perfect, maar elke dag een stapje beter. We gebruiken de zeventien VN Sustainable Development Goals als leidraad bij onze keuses. Met een focus op het tegengaan van Armoede (1) en Waardig werk en economische groei (8).

Zo kiezen we bijvoorbeeld doelbewust voor de aanschaf van kruiden en specerijen die lokaal ondernemerschap stimuleren en werken we in Nederland samen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast hopen we met onze doe-het-zelf producten de liefde voor mooie ingrediënten en verrassende combinaties aan te wakkeren en je te inspireren tot meer lekkers zelf te maken. Bij Pineut weten we namelijk één ding heel zeker: een beetje liefde en aandacht, smaakt altijd naar meer.

Pineut is overigens onderdeel van Food in Concept en we zijn dol op fijne samenwerkingen. Dus, heb je een goed idee en kun je je helemaal vinden in onze filosofie? Neem dan contact met ons op via info@pineut.nl en wie weet hoef je het niet helemaal zelf te doen.

PERS — Wil je iets over Pineut schrijven? Zeker welkom! Foto’s en productbeschrijvingen vind je in onze perskit.

Eerlijke ambacht

Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.

Partners

Pineut is een Rotterdams concept. Onze partners zorgen voor mooie ingrediënten die op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Zonder gekke toevoegingen. Omdat wij het belangrijk vinden om te weten waar een product vandaan komt. De materialen voor onze fraaie neuten zijn vaak gerecycled en de ingrediënten voorzien van een duurzaamheidskenmerk.