Over Pineut

Pineut is bedacht door Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson. Eindeloos experimenteren met smaak is hun favoriete bezigheid. Net als het proeven van hun zelfgemaakte creaties. Maak het zelf lekker is het credo. Dat blijkt namelijk heel simpel te zijn. En leuk.

Femke en Marlies ontwikkelen producten met een goed verhaal, uit een tijd waarin zelf dingen maken nog heel gewoon was. Dit leverde een doe-het-zelf likeur op, samen met een no-nonsense jonge graanjenever en een nostalgische punch. Producten die op een eerlijke en duurzame manier worden gemaakt.

Onze missie is mensen te inspireren om en zelf dingen te maken. Doen! Ondernemen! Dat werken we door in de complete keten. Zo stimuleren we lokaal ondernemerschap in de landen waar onze kruiden en specerijen worden verbouwd. En werken we in Nederland met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt omdat we geloven dat goed werk hebben, je een beter mens maakt en je daardoor beter voor jezelf en je omgeving kunt zorgen.

Wij willen een zo hoog mogelijke sociale impact bereiken met de producten die we op de markt brengen. De VN sustainable development goals gebruiken we als leidraad. We raken verschillende doelen en focussen ons met name op Geen armoede (1) en  Waardig werk en economische groei (12).

Dat doen we nu door steeds meer van onze ingrediënten in te kopen via partners die hetzelfde doel nastreven, door samen te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We doen dit elke dag een stapje beter.

Pineut is onderdeel van Food in Concept. Wij houden van fijne samenwerkingen. Ben je geïnteresseerd in onze neuten? Leuk! Neem contact met ons op via info@www.pineut.nl.

PERS — Wil je iets over Pineut schrijven? Zeker welkom! Foto’s en productbeschrijvingen vind je in onze perskit. Neem gerust contact met ons op voor vragen of overleg via info@www.pineut.nl.

Eerlijke ambacht

Pineut wordt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij toveren onze natuurlijke ingrediënten om tot een smaakvolle neut, verpakt in een stijlvolle fles of flacon. Het productieteam van Stroomopwaarts vertelt hoe zij dit doen. Stroomopwaarts is een sociale werkplaats in Rotterdam.