Terug

‘We houden van jonge makers met een duurzame insteek.’

Matthijs van Ewijk is de oprichter van Rebellenclub, een winkel waarbij “het assortiment bestaat uit muziek, interieur, groen en lifestyle”. En de neuten van Pineut.

Matthijs, hiervoor werkte je op kantoor. Nu heb je een eigen winkel. Hoe is dat zo gekomen?
Ik werd tijdens een reis door de Verenigde Staten geïnspireerd door de interesse die daar heerste in oude vinylplaten. Zoiets zou in Nederland ook tof zijn! Ik wilde een breder publiek aanspreken door platenspelers en platen als lifestyle te gaan verkopen. Vier jaar geleden vroeg ik aan woonwarenhuis Loods 5 of ik daar mocht staan met mijn spullen. Dit werd eigenlijk meteen een succes en van daaruit bouwde ik Rebellenclub verder uit.

Een flinke uitbouw, welteverstaan.
Klopt! Sinds oktober vorig jaar hebben we onze eigen winkel in Amsterdam aan de Haarlemmerdijk. Daarnaast hebben we nog steeds onze shop-in-shops op alle locaties van Loods 5. En vorig najaar was ons assortiment in een pop-up store van de Bijenkorf te vinden.

Inmiddels bestaat je assortiment ook uit meer dan platen.
Het uitgangspunt van Rebellenclub is dat producten leuk moeten zijn voor vrouwen én mannen. We spelen met ons assortiment in op dat wat nieuw is, op niches, op producten met bijzondere verhalen. Altijd met een knipoog naar het verleden.

Is dat waar Pineut om de hoek komt kijken?
Ook, maar waar we vooral van houden zijn jonge makers met een duurzame insteek. Ik bezoek vaak steden om inspiratie op te doen en kwam Pineut tegen in Rotterdam. Het concept past goed bij de Rebellenclub. Het is een lokaal product met natuurlijke ingrediënten die op een sociale werkplaats worden omgevormd tot een aantrekkelijk cadeau. Veel van onze klanten vinden dat leuk. Wat ik leuk vind aan Femke en Marlies is dat ze blijven verrassen, door een twist te geven aan een neut of een special te presenteren. Persoonlijk is Vuurwater mijn favoriete neut, lekker pittig.

Blij dat je je kantoorbaan vaarwel hebt gezegd?
Met een eigen winkel kun je iets doen wat helemaal van jezelf is. Je kunt je eigen plannen bedenken en uitvoeren. Je hebt veel meer vrijheid. Ondanks dat het soms enorm hard bikkelen is. Maar met een fijn team is dat prima te doen.