0

No-waste Starters van Pineut

No-waste Starters van Pineut

Trommelgeroffel…… Omdat het vandaag Up cycling Day is kunnen we dit moment niet laten schieten om een kleine vooraankondiging te doen van de nieuwe productlijn van Pineut. De No-waste Starters waarmee je de lekkerste soep, smoothies en stamppotten maakt met de restjes vanuit jouw eigen koelkast.

Sfeerbeeld groente en fruit producten No-waste Starters  

Tegen voedselverspilling

In Nederland verdwijnt jaarlijks per persoon ruim 35 kilo groente en fruit in de prullenbak. Het gaat hierbij om restjes, kneusjes en exemplaren die net iets te lang in de fruitschaal of groentela hebben gelegen. Zonde! De No-waste Starters van Pineut helpen een handje tegen deze verspilling. Binnen een handomdraai toveren ze een gerimpelde tomaat of slappe broccoli om in heerlijke soep, en laten ze die vergeten banaan schitteren in een smoothie.

Een zakje natuurlijke ingrediënten, als ideaal cadeautje

Hoewel de starters in een envelop verpakt zitten, houdt daarna iedere vergelijking met ‘koken met pakjes en zakjes’ op. In de enveloppen zitten mixen van kruiden en gedroogde groente of fruit. Zo bevat de soepstarter bijvoorbeeld gedroogde ui, wortel, knoflook en lavas en zit er in de smoothiestarter niets anders dan havermout, kokos, gember en sumak.

En hoe leuk! De achterzijde van de enveloppe is beschrijfbaar waardoor de No-waste Starters de ideale duurzame cadeautjes zijn voor door de brievenbus.

Visual SmoothieStarter + persoonlijk kaartje

Klaar voor de winter met StamppotStarters

Als voorschot op de winter lanceert Pineut ook een stamppot-starter. Red verschrompelende aardappels van de prullenbak met deze mix van gedroogde appels, ui en kaneel en zet binnen de kortste keren een ouderwetse pan ‘Hete Bliksem’ op tafel.

Stamppotbrood van (weggooi)groentes

Download het gratis Delicious Waste kookboek van Verspilling is Verrukkelijk

Hoe tof! Holy Kauw Company – je kent ze misschien wel van de kekke boekjes Limonade, Kerst en Zondag – maakte er al een super origineel recept met de StamppotStarter.

Dit deden ze in opdracht van het collectief Verspilling is Verrukkelijk. Een groep van vierentwintig foodondernemers die één gezamenlijke missie hebben: voedselverspilling tegengaan! Onlangs is dit geweldige kookboek ontwikkeld wat gratis te downloaden is via deze link.

Gratis te downloaden Delicious Kookboek over Verspilling

Bestel de No-waste Starters

De drie No-waste Starters  van Pineut zijn binnenkort verkrijgbaar via deze website. 

Vanaf 50 stuks; alvast een offerte ontvangen? Mail ons op [email protected]

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »