Bananenbrood - Pineut
0

Pineut Bananenbrood

Productomschrijving
Een beter milieu begint bij jezelf En hoe kun je beter je steentje bij dragen, dan door een bananenbrood met pure chocolade te bakken?! Het klinkt misschien krom, maar het is toch echt zo. Jaarlijks verdwijnen er namelijk miljoenen iets te rijpe bananen in de prullenbak. Terwijl ze op dat moment eigenlijk rijp zijn voor … het bakblik. Donkere vl...

Een beter milieu begint bij jezelf

En hoe kun je beter je steentje bij dragen, dan door een bananenbrood met pure chocolade te bakken?! Het klinkt misschien krom, maar het is toch echt zo. Jaarlijks verdwijnen er namelijk miljoenen iets te rijpe bananen in de prullenbak. Terwijl ze op dat moment eigenlijk rijp zijn voor … het bakblik. Donkere vlekken? Overwegend bruin? Bijna zwart? Gaan met die banaan! Hoe rijper, hoe zoeter. Hoe zoeter, hoe lekkerder om je eigen bananenbrood mee te bakken. Heerlijk voor bij de koffie of als voedzaam en verantwoord tussendoortje.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C, hetelucht 160°C).
  2. Prak met een vork 2 bananen en mix er 2 eieren en de boter doorheen. 
  3. Voeg de inhoud van de fles en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix het geheel totdat het goed gemengd is.
  4. Schep het mengsel in een ingevet cakeblik. Snijd de laatste banaan over de lengte doormidden en leg op het brood.
  5. Zet het blik 60 - 70 minuten in het midden van de oven. Controleer het brood tussentijds met een prikker. Blijft er beslag aan zitten, dan mag hij nog wat langer! Is de prikker schoon, dan is het brood klaar!

Tip

Gek op noten? Voeg dan een handje grof gehakte noten toe aan het beslag voor een extra gevuld brood!

Vegan variatietip

Liever vegan? Eitje! Vervang de boter voor margarine en de eieren voor een papje van chiazaad. 1 eetlepel chia geweekt in 3 eetlepels water staat gelijk aan 1 ei.

 

Productspecificaties

Ingrediënten:
zelfrijzend bakmeel (TARWEbloem, E500, E503, E450), rietsuiker, HAVERmout en chocolade callets puur (14%) (56% cacao) (cacaomassa; suiker; cacaoboter; emulgator: SOJAlecithine; natuurlijk vanille aroma)
Zelf toevoegen:
rijpe bananen, boter, ei en een mespuntje zout
Beknopte instructie:
Prak de bananen en voeg de boter en eieren er aan toe, meng dit met de bakmix en het zout, doe het beslag in een bakvorm en zet het in de oven.
Netto gewicht:
340 g
Voedingswaarde per 100g:
energie: 1656 kJ / 394 kcal, vetten: 7,47 g, waarvan verzadigde vetzuren: 3,40 g, koolhydraten: 68 g, waarvan suikers: 18 g, eiwitten: 11 g, zout: 0,31 g
Serveertip:
Gek op noten? Voeg dan een handje grof gehakte noten toe aan het beslag voor een extra gevuld brood!

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Laatst bekeken

Pineut Bananenbrood
Bananenbrood

Let's go bananas! Zwarte/rijpe ban...

Let's go bananas! Zwart...

€8,99
icon add to cart
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »