Vinaigrette | Salie en Citroen - Pineut
BCorp
0

Pineut Vinaigrette | Salie en Citroen

Productomschrijving

Vinaigrette met een bite

Met salie zal die nog lekkerder worden. Dat dachten we bij Pineut toen we bezig waren met onze vinaigrettes. Want, de aardse bitterzoete smaak met hinten van eucalyptus, citroen en munt, leken ons perfect te combineren met kurkuma en knoflook. En weet je wat? Dat klopte helemaal! Sprenkel deze vinaigrette over gegrilde groenten of een (pasta)salade en je hoort de Middellandse Zee ruisen.

Klinkt zalig, maar wat is Vinaigrette?

Hoe Italiaans onze ingrediënten ook zijn, vinaigrette is Frans. Oui, oui, het is een klassieke Franse dressing voor over la salade. Een mix van olie en azijn in de verhouding 3 op 1. Normaal gesproken op smaak gebracht met zout, peper of tuinkruiden. Maar zoals je van ons gewend bent, doen we dat nét even anders bij Pineut. De mix van (Italiaanse) kruiden, specerijen en groenten maken onze vinaigrettes tot een buitenbeentje. Maar wel één van de buitencategorie.

Hoe maak je het?

  1. Meet in een maatbeker olijfolie en witte wijnazijn af.
  2. Voeg samen met een theelepel honing toe aan de fles.
  3. Schud de fles goed en laat het voor minimaal 1 week staan.
  4. Na 1 week is de vinaigrette klaar, filteren is niet nodig.

Vinaigrette met een bite

Met salie zal die nog lekkerder worden. Dat dachten we bij Pineut toen we bezig waren met onze vinaigrettes. Want, de aardse bitterzoete smaak met hinten van eucalyptus, citroen en munt, leken ons perfect te combineren met kurkuma en knoflook. En weet je wat? Dat klopte helemaal! Sprenkel deze vinaigrette over gegrilde groenten of een (pasta)salade en je hoort de Middellandse Zee ruisen.

Klinkt zalig, maar wat is Vinaigrette?

Hoe Italiaans onze ingrediënten ook zijn, vinaigrette is Frans. Oui, oui, het is een klassieke Franse dressing voor over la salade. Een mix van olie en azijn in de verhouding 3 op 1. Normaal gesproken op smaak gebracht met zout, peper of tuinkruiden. Maar zoals je van ons gewend bent, doen we dat nét even anders bij Pineut. De mix van (Italiaanse) kruiden, specerijen en groenten maken onze vinaigrettes tot een buitenbeentje. Maar wel één van de buitencategorie.

Hoe maak je het?

  1. Meet in een maatbeker olijfolie en witte wijnazijn af.
  2. Voeg samen met een theelepel honing toe aan de fles.
  3. Schud de fles goed en laat het voor minimaal 1 week staan.
  4. Na 1 week is de vinaigrette klaar, filteren is niet nodig.

Productspecificaties

SKU
PIN451
EAN
8719320000000
Ingrediënten:
MOSTERDZAAD, gedroogde salie (15%), gedroogde citroenschil (11%), gedroogde knoflook, zwarte peper en kurkuma granulaat
Zelf toevoegen:
olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en een theelepel honing
Beknopte instructie:
Voeg de olijfolie, de witte wijnazijn en de honing toe aan de fles, schud de fles goed en laat het voor minimaal 1 week staan.
Netto gewicht:
9 g
Voedingswaarde per 100g:
energie: 1372 kJ / 327 kcal, vet: 16 g, waarvan verzadigde vetzuren: 1,1 g, koolhydraten: 27 g, waarvan suikers: 0,8 g, eiwit: 14 g, zout: 0 g
Serveertip:
Even goed schudden en besprenkel over een groene salade, pasta salade of geroosterde groente

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Laatst bekeken

Pineut Vinaigrette | Salie en Citroen
Vinaigrette | Salie en Citroen

Een culinair cadeau. Met de DIY vi...

Een culinair cadeau. Me...

€9,99
icon add to cart
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »