0

Fair trade mango's vanuit Burkina Faso

Biologische en duurzame mango’s zijn dubbel zo lekker

Bij Pineut zijn we iedere dag bezig met het ontwikkelen van de allerlekkerste producten. Maar, we vinden het minstens zo belangrijk om met onze neuten mensen die het minder hebben een beter leven te schenken. Zoals de telers en verwerkers in Burkina Faso die verantwoordelijk zijn voor de gedroogde fair trade en duurzame mango in onze Cold Brew Iced Tea.

Duurzame mango's uit het Land van eerlijke mensen

It's all in the name. De naam Burkina Faso kan vrij letterlijk vertaald worden als ‘Land van eerlijke mensen’.
Met een 183e plek op de Human Development Index, behoort Burkina Faso echter tot een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld. Zeker als je weet dat deze index ‘slechts’ 188 landen telt. De bevolking van dit Afrikaanse land is voor 80% afhankelijk van landbouw. Een van de belangrijkste exportproducten van Burkina Faso is de mango.

Eerlijke mango uit Burkina Faso

Toen we voor onze Iced Teak op zoek waren naar een Biologische gedroogde mango wilden we een product waarvoor een eerlijke prijs is betaald. Een product dat op een eerlijke manier is geteeld en verwerkt. Uiteindelijk kwamen we terecht bij twee leveranciers die helemaal thuis zijn in de biologische wereld. Zij ‘koppelden’ ons aan een plantage in Bobo Dioulasso die aan al onze eerlijke eisen voldoet.

Van mango plantage tot Pineut Iced tea

Van maart tot juli is het spitsuur bij het verwerkingsbedrijf waar de tropische vruchten voor o.a. onze Pineut binnenkomen. De inkomende mango’s worden hier met de hand geschild en gesneden alvorens ze gedroogd worden in grote ovens. Na dit proces worden de mango’s bijgesneden, gecontroleerd en onder beschermende atmosfeer verpakt. Klaar voor transport en klaar om van onze likeur een fris fruitig, fair trade feestje te maken.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »