0

Impactpartner: Het Blauwe Huis

Een kijkje op het veld bij het Blauwe Huis

Bij Pineut zijn we zoals iedereen ondertussen wel weet, he-le-maal gek van kruiden, specerijen, smaakvolle bloemen en planten. En dan natuurlijk niet uit een zakje of een pakje; maar rechtstreeks van het land. Of geoogst, gedroogd en verwerkt bij een adres waar biodiversiteit en geweldige omstandigheden voor mens en dier een belangrijke rol spelen. Dát bracht ons al jaren geleden bij Het Blauwe Huis. Het Blauwe Huis mag je met recht een van onze hofleveranciers noemen. Onze ‘speeltuin’ waar we ons maar wat graag laven aan de ongebreidelde kennis van kruiden, planten en specerijen. 
 
 
 

Biologische en Bio-dynamische kruiden en specerijen

Het Blauwe Huis is gespecialiseerd in het telen, drogen en selecteren van biologische en biodynamische kruiden. En waar tal van ondernemingen en instellingen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond kwamen, is Het Blauwe Huis een pionier. Eigen teelt vormt al sinds 1976 letterlijk en figuurlijk de bodem onder dit (bio)dynamische bedrijf. Want, dankzij eigen teelt garandeert Het Blauwe Huis 100% zekerheid over hoe en wanneer er wordt gezaaid en –belangrijker nog – geoogst. Bijkomend voordeel voor afnemers: ‘dichtbij huis’ inkopen scheelt heel veel onnodige vrachtwagenkilometers. 
 

Meehelpen op het veld

Aangezien we bij Pineut al jaren onze kaneel, verveine, kamille en tal van kruiden bij Het Blauwe Huis betrekken, vonden we het leuk om jullie een keer deelgenoot te maken van dit bloeiende bedrijf. Een bedrijf waar liefde voor planten en passie voor ondernemerschap geregeld resulteren in verrassende producten (zoals theemengels, kruidenmixen voor appelgebak en kruidensauzen) en geweldige, langdurige samenwerkingen. Zoals met Pineut. 
 
 
 
Judith Verbij, verantwoordelijk voor alle de inkoop én de impactdoelstellingen van Pineut, liep een dagje mee op de landerijen in Ruinerwold en hielp en passant een handje met het handmatig plukken van de smaakvolle en zonovergoten kamille. Kamille die je binnenkort onder andere weer terugvindt in onze likeur Heilig Neutje.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »