0

Impactpartner: A Better Bite

Geen buitenbeentje

Bij Pineut kennen we geen buitenbeentjes, maar erkennen alle groenten en fruit als pure smaakmakers. We zien onze productie graag als kansrijk. We zien kansen voor mensen, samenwerkingen en producttoepassingen. Dat voeren we door tot in de puntjes.

Zo ook zien we een kans om een bescheiden bijdrage te leveren in de strijd tegen voedselverspilling. Want in onze mixen gaan tenslotte gedroogde producten. En; laat drogen nu eens een perfecte conserveringsmethode zijn voor groenten en fruit. Door te drogen, verlengen we de houdbaarheid van de producten en redden we ze van verspilling. 

In de afgelopen twee jaar zijn we actief op zoek gegaan naar impactpartners op dit vlak. Impactpartners van Pineut leveren een bijdrage aan een betere wereld. Zo zijn we op zoek gegaan naar partners die ons hier konden helpen bij het redden van voedsel en stuitten we op Bart en Thijs van A Better Bite.

Impactpartner in the spotlight : A Better Bite

Bart en Thijs. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de groente- en fruithandel, konden zij het niet langer aanzien. Dat cosmetische foutjes een enkeltje compostbak betekenden, ging er bij de beide heren niet langer in. En dus startten zij A Better Bite. Met als enige doel: verspilling tegengaan en aantonen dat buitenbeentjes buitengewoon lekker zijn.

Het concept waar we elkaar helemaal om vonden: niet weggooien, maar drogen. En in de markt zetten als (h)eerlijke producten. Lekker voor de consument én lekker voor de planeet. Na maanden van experimenteren, proeven, fine tunen en nog meer experimenteren (“zou het ook werken met paprika?”) was A Better Bite een feit. En dat het ook echt better is, dat is ondertussen wel gebleken. Vele duizenden kilo’s voorheen gedoemde versproducten hebben in gedroogde vorm hun weg naar een dolblije consument gevonden. Als snack, als smaakmaker, als snoepgoed.


Bij Pineut waren we vanaf dag één helemaal weg van de heren én de producten van A Better Bite. En dus zijn we apetrots dat we de gedroogde sinaasappels van dit eerlijke bedrijf in onze nieuwe Vinaigrette kunnen verwerken. Wat ons betreft is dit slechts het begin van een lange samenwerking. Momenteel zijn we dan ook druk bezig met het bedenken van producten waar we nog meer gedroogde lekkernijen in kunnen verwerken. We houden jullie op de hoogte.  

 

 

 

Meer weten? Check hier de site, van A Better Bite.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »