0

Impactpartner: Rotterdamse Munt

Jane Jacobs, stadssocioloog uit New York staat bekend om haar pleidooi voor creatieve steden. Haar beroemdste uitspraak: “Steden hebben de mogelijkheid om kansen te bieden voor iedereen, alleen omdat en alleen wanneer deze steden gemaakt zijn dóór iedereen.”

Ook in Rotterdam zagen een paar pioniers dat er grote behoefte was aan productieve, groene ruimte, het delen van kennis én lokaal en biologisch geteelde kruiden. Het resultaat: Rotterdamse Munt. Een groene oase midden in de stad. Een plek waar je kunt ontdekken, struinen, plukken en proeven.

Als oer-Rotterdams merk konden wij bij Pineut de lokroep van al dat groen in ‘onze’ stad natuurlijk niet weerstaan. Dus liepen wij op een keer binnen bij de stadspluktuin. Dát bezoek was het begin van een geweldige relatie. Eenmaal in de tuin waren we namelijk direct verkocht. Door de plek, de opzet, het verhaal, de mensen én (het allerbelangrijkste) de geweldige kwaliteit van de producten. Waaronder -hoe kan het ook anders- de munt!

Tussen de oogverblindende eetbare bloemen en bijzondere kruiden groeien maar liefst 50 soorten munt! Ieder met een eigen smaak en karaktereigenschappen. De Rotterdamse Munt bleek voor ons letterlijk en figuurlijk de ideale proeftuin om de beste munt voor ons Tafelwater te vinden. En dat is gelukt! De keuze is uiteindelijk gevallen op… de Zwitserse munt. Deze soort heeft een kruidige smaak en een mooie donkere steel. Eenmaal gedroogd geeft hij heel makkelijk smaak af, wat hem dus ideaal maakt voor een ‘koud’ product als ons Tafelwater Citrus of onze Strawberry Mojito.

Bij Pineut zijn we maar wat blij met een leverancier zo dicht in de buurt van ons Productiehuis. Zeker omdat Rotterdamse Munt in alles aansluit op wat we bij Pineut zo belangrijk vinden. De tuin is een sociale onderneming die mensen in Rotterdam-Zuid met elkaar verbindt. Bovendien worden alle opbrengsten geïnvesteerd in de ontwikkeling van eetbare stadsnatuur en groene talentontwikkeling. Zowel jong als oud. 

We hopen dan ook dat we nog vele jaren gebruik kunnen maken van de heerlijke oogst. Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nóg meer producten waar de bloemen, kruiden en munt van Rotterdamse Munt als ingrediënt voor kunnen dienen. Kortom, to be continued.

Zelf ook een keer struinen door deze schitterende stadstuinen? Kijk snel op Rotterdamsemunt.nl voor de talrijke mogelijkheden.

   

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »