0

Pineut DIY kit | Borrelbrood | Focaccia Feestje

Productomschrijving
Maak er thuis een Italiaans feestje van! Met deze broodmix maak je een lekker borrelbrood. En dat niet alleen... Met de bijgeleverde groenten en rozemarijn zet je een waar kunstwerk op tafel #focacciaART  Hoe maak je het? Onze focaccia is van zichzelf al een feestje. Om te krijgen, te maken en te eten. Maar … met onze nieuw toegevoegde m...

Maak er thuis een Italiaans feestje van!

Met deze broodmix maak je een lekker borrelbrood. En dat niet alleen... Met de bijgeleverde groenten en rozemarijn zet je een waar kunstwerk op tafel #focacciaART 

Hoe maak je het?

Onze focaccia is van zichzelf al een feestje. Om te krijgen, te maken en te eten. Maar … met onze nieuw toegevoegde mix van paprika, tomaat, olijf, kappertjes en rozemarijn wordt het helemaal een fiesta! Geen focaccia zal ooit meer hetzelfde zijn. Letterlijk. 

Ga ook in de mix en maak van jouw focaccia een waar kunstwerk! Gezichten, dieren, abstract, een explosie van kleur. Maak er wat moois van! En … maak er een foto van! Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat. Show het via #pineut #focacciart 

In een handomdraai op de borreltafel 

Week de mix van paprika, tomaat, olijf, kappertjes en rozemarijn vijf minuutjes in wat water. Leg het op het deeg, maak er een kunstwerkje van en bak jouw focaccia af. Eenmaal klaar, weet je niet wat je ziet. Én proeft! Pure kunst! 

Maak impact! 

De tomaten en paprika in deze mix zijn trouwens gered van verspilling. Ze waren te groot of te klein voor de supermarkt. Bij Pineut kennen we geen buitenbeentjes, maar erkennen deze groenten als pure smaakmakers.

Mamma mia, aan de slag voor de lekkerste focaccia.

  1. Voeg 240 ml water toe aan de broodmix. Kneed het geheel met de hand of keukenmachine minimaal 10 minuten tot een gladde deegbal, die niet meer plakt. Vet de buitenkant van de deegbal in met 10 ml olijfolie. Maak een mooie bol van het deeg en leg dit in een schaal met een theedoek erover. Laat het deeg 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  2. Leg bakpapier op de bakplaat. Plaats het deeg op de bakplaat en breng het in vorm, ongeveer 2 cm dik. Smeer het deeg in met de overige olijfolie en prik met de toppen van je vingers flink wat gaatjes in het deeg.
  3. Laat wederom rijzen, nu 45 minuten op kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg 20–30 minuten (baktijden zijn richtlijnen en kunnen per type oven variëren).

Aanvullende instructie topping

Houd het takje rozemarijn apart. Week de mix van paprika, tomaat, olijf en kappertjes minimaal 30 minuten in wat water. Leg het op het deeg, maak er een kunstwerkje van en bak jouw focaccia af. Eenmaal klaar, weet je niet wat je ziet. Én proeft! Pure kunst! 

Tip

Lekker met een topping van bijvoorbeeld grof zeezout, olijven, tomaten of kaas. Voeg de topping toe, en bak het brood vervolgens af!

Productspecificaties

Ingrediënten:
TARWEbloem, bakkerszout, gistpoeder en emulgator: E491, gedroogde paprika, tomaat, kappertjes, olijven, rozemarijn
Zelf toevoegen:
water en olijfolie
Beknopte instructie:
Voeg water toe aan de mix en kneed het geheel met de hand of keukenmachine, vet de deegbal in met olijfolie en leg het in een schaal met een theedoek erover, laat rijzen en plaats het deeg in de oven
Netto gewicht:
353 g
Voedingswaarde:
energie: 1407,7 kJ / 331,9 kcal, vet: 1,2 g waarvan verzadigde vetzuren: 0,3 g, koolhydraten: 74,3 g, waarvan suikers: 0,8 g, eiwit: 10,2 g, vezels: 3 g, zout: 1,6 g
Serveertip:
Lekker met een topping van bijvoorbeeld grof zeezout, olijven, tomaten of kaas. Voeg de topping toe, en bak het brood vervolgens af.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Laatst bekeken

Pineut DIY kit | Focaccia Feestje
DIY kit | Focaccia Feestje

Feestje door de bus...

Feestje door de bus...

€10,95
icon add to cart
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »