0

Impactpartner: Lemon Poppy Tea

Keep calm and drink bergthee

Je hebt van die samenwerkingen die je wel van de daken wilt schreeuwen. Of in dit geval van de bergen. En weet je wat… dat doen we bij deze dan ook: YES!! Eindelijk werken we samen met Lemon Poppy Tea! Te gek!

Zo, dat is eruit. En nu vraag je je wellicht af, wáárom we zo blij zijn. Als je ons twee minuten leestijd gunt, dan weet je waarom. Sterker nog, dan bestel je direct ons nieuwe product: Tafelwater bergthee, roos en hibiscus.

De bergthee is afkomstig uit Albanië. Waar het gewoon in het wild groeit. Deze zogenaamde Çaj Mali floreert op 1500 meter boven Middellandse Zee-niveau. Toen de van huis uit Albanese thee-fan Edvina Erebarra met deze eerlijke en unieke thee in aanraking kwam, wist ze het zeker: Nederland moest hier kennis mee maken. Niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat het supergezond is. Bergthee zit namelijk boordevol ijzer en antioxidanten. En omdat de in Nederland woonachtige Edvina onze voorliefde voor in zakjes gepropt theegruis niet langer aan kon zien, was de stap snel gemaakt: Lemon Poppy Tea was een feit. Vanaf dat moment zet Edvina alles op alles om Nederland laten genieten van haar biologische kruidenthee die niet alleen hydrateert, maar ook kalmeert. En dat kalme zit hem ook in de manier waarop de thee duurzaam wordt geplukt in de bergen van Albanië. Lokale boeren plukken de thee met de hand én met respect. Dus niet met wortel en al eruit, maar nét erboven. En alleen vóór zonsopgang, aangezien direct zonlicht niet goed is voor de plant op het moment dat hij geplukt wordt.

Na het plukken gaan de ‘theetakken’ in van plantenafval gemaakte verpakkingen en worden ze verscheept naar Nederland. En sinds kort dus ook naar Pineut. Dat is dan ook de reden van onze blijdschap. De takjes bergthee zijn namelijk een geweldige aanvulling op ons toch al duurzame assortiment. In combinatie met hibiscus en Marokkaanse roos is het een traktatie voor iedereen die even een momentje rust zoekt. Na een lange dag werken, de stress van alledag of gewoon om even zalig te ontspannen.

Deze heerlijke combi is zowel warm als koud te drinken. Bij Pineut hebben we er echter een tafelwater van gemaakt. Niet alleen omdat de theetak geweldig staat in een fles, maar ook omdat we denken dat na de vele stressvolle coronamaanden, de zomer in het teken moet staan van ontspanning. Van genieten. Kortom, mocht je nog op zoek zijn naar iets leuks voor je medewerkers; trakteer ze op bergthee. Zo stimuleer je niet alleen hun lichaam en geest, maar ook een geweldige vrouw en een schitterend bedrijf. Lemon Poppy Tea heeft een ware theevolutie ontketend en als het aan ons ligt staan we de komende jaren aan haar zijde.   

    

  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »