0

Impactpartner: Original Beans

De originele smaak van wilde cacao

Bij Pineut zijn we dag in dag uit bezig met het bedenken van de allerlekkerste producten. Daarbij proberen we ook stil te staan bij de natuur. En bij de mensen die het minder hebben op deze schitterende, maar geteisterde planeet. In onze zoektocht naar een nieuwe chocoladeleverancier hebben we in Original Beans een partner gevonden die exact dezelfde gedachten heeft. Een voorbeeld voor een complete industrie. 

Passie voor bonen én de natuur

Original Beans is opgericht met het idee dat we met ieder stukje chocolade dat we afbreken, de natuur niet (nog) verder afbreken. Sterker nog, bij Original Beans willen ze Moeder Natuur juist belonen voor het feit dat ze zoiets hemels als chocolade voortbrengt. Dit heeft geresulteerd in een aantal projecten en producten om van te watertanden.


  

Wilde bomen, wilde bonen

De cacaoboon, is een boomvrucht. En dus proef je de omgeving waarin de boom groeit. Op de jacht naar unieke smaken zwerft er sinds 2008 dan ook een heus Bean Team over de wereld. In de meest afgelegen regenwouden gaan zij op zoek naar de oorspronkelijke bonen. Oftewel: Original Beans. Wilde bonen, van wilde bomen. Met smaken die we nog niet kenden.

      

Ver gehaald,fair +, fair price.

Naast deze wilde chocolade verbouwt Original Beans ook zelf cacao. Onder meer in het Virunga gebied in Oost Congo. En ook dit doen ze natuurlijk niet zomaar. Met het project ‘One Bar, One Tree’ plant Original Beans voor iedere verkochte reep, een boom in het gebied waar de betreffende cacao vandaan komt. Dankzij dit programma zijn er al ruim 2.000.000 extra bomen geplant. Hierdoor worden respectievelijk de berggorilla’s en paradijsvogels beschermd. Tel daarbij op dat de lokale cacaoboeren ondertussen ruim drie keer meer verdienen en je begrijpt waarom we bij Pineut gek zijn op Original Beans.
  

Aangenaam kennis te maken

En dus kun je in ons vernieuwde Gelukzalig Neutje nu kennismaken met de zalige smaak van Original Beans vanuit de Esmeraldas regenwouden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »