0

Duurzame keuzes, zo doen wij dat!

Wij kunnen niet tegen oneerlijkheid

Nee oneerlijkheid, ongelijkheid, daar kunnen we he-le-maaaal niet tegen. We zouden de wereld graag stukke eerlijker zien. Om dat concreet te maken, gebruiken wij de Sustainable Development Goals als leidraad om daar vorm aan te geven.

SDG's; samen voor een betere wereld

We nemen je er graag in mee! De SDG’s zijn 17 doelen die van de wereld een betere plek moeten maken per 2030. Opgesteld door de Verenigde Naties met als doel om overheden, bedrijven en mensen in beweging te brengen.

Ook al is Pineut maar een heel klein radartje in het geheel. We nemen onze taak wel serieus door actief aan de slag te gaan met deze doelstellingen en ons steentje bij te dragen! De SDG's zitten dan ook altijd in ons achterhoofd en nemen we mee in de keuzes die we maken.

Wij zien dat we ons steentje het best kunnen bijdragen door ons te focussen op : 

Waardig werk bieden (doel 8) en Ongelijkheid verminderen (doel 10); door een eerlijke prijs (leefbaar loon & true costs) te betalen voor onze grondstoffen, die duurzaam geprobeerd zijn en door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden in ons productieproces. 

Evenals Verantwoorde consumptie en productie (doel 12); door slim te kijken hoe we onze concepten en recepturen maken, en optimaal van reststromen gebruik te maken om voedselverspilling te voorkomen. Zo streven we naar meer kansgelijkheid en een eerlijkere verdeling van welvaart en welzijn in de samenleving. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »