Terug

Hebbedingen van Kek

Leonie Hulselmans is de trotse eigenaar van Kek, een lunchroom, koffiebar en winkel ineen. Sinds vijf jaar vind je haar stekkie langs de idyllische grachten van Delft. Op het menu prijken gerechten zoals huisgemaakte appel-frambozen-noten crumble en gegrilde halloumi burgers. In de winkel vind je unieke producten van leuke ontwerpers. En al sinds de start de flessen van Pineut.

Hoe kwam je op Kek?
Ooit studeerde ik bedrijfskunde. Maar dat vond ik helemaal niet leuk. Mijn bijbaan in de horeca wel. Toen ik eenmaal mijn bachelor op zak had, besloot ik rond te gaan reizen door Australië. In mijn uppie, om erachter te komen wat ik nu eigenlijk wilde. Maar toen ik terugkwam wist ik dat natuurlijk nog steeds niet.

Oeps! En toen?
In Australië zag ik allemaal leuke, kleine zaakjes waar de eigenaar zelf achter de bar stond. Hier werden niet alleen koffie en andere lekkere dingen verkocht, maar ook toffe producten van lokale ontwerpers. Dit concept inspireerde me zodanig dat ik eenmaal thuis besloot een businessplan te schrijven. Voor de grap, maar dat liep een beetje uit de hand.

Want nu heb je Kek, een geliefde spot in Delft.
En ik kom eigenlijk niet eens uit deze stad! Tijdens een dagje uit liep ik hier een prachtig leegstaand pand tegen het lijf. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een gesprek aan te gaan met de eigenaar. Hij geloofde in mijn plan. En ineens kon ik beginnen.

Hoe was dat?
Gelukkig wist ik van tevoren niet waar ik aan begon haha! Er was weinig budget, dus ik deed alles zelf. Ik bedacht het menu, richtte de keuken en de rest van het pand in. Inmiddels werk ik samen met een fijn team die mijn wilde plannen samen met mij uitvoeren. Altijd onder de Kek-vlag: met liefde en net even iets anders.

Daar valt Pineut ook onder?
We hebben de Rotterdamse neuten al enorm lang in ons assortiment, nog toen de flessen een kanten randje hadden. Dat is vrij bijzonder, meestal verkopen we merken kort en krachtig. Maar Pineut loopt al vanaf dag één goed, het verhaal klopt. Onze klanten vinden het leuk dat ze zelf nog iets met het product moeten doen. Sommigen geven het zelfs standaard weg als cadeau.