Terug

Nostalgische likeurtjes

Andrea van Rhee is de dochter van Puck. Puck ken je vast wel van onze Rode Konen. Een heerlijke winterse likeur met warme bessen die je laten stralen. Een neut bedoeld als ode aan Puck, de indirecte grondlegger van Pineut. Andrea: “Deze ode was een hele lieve verrassing, zo’n mooi cadeau.”

Andrea kent Pineut goed. Als vriendin en destijds collega van Marlies stond ze aan de wieg van de oprichting. Sterker nog, haar zelfgemaakte likeurtjes waren een inspiratiebron voor Femke en Marlies. “Die gaf ik altijd mee, om te proeven. Bij ons thuis was het heel gewoon om zelf dingen te maken. Op het aanrecht van oma stond bijvoorbeeld altijd een grote Keulse pot met eigen brouwsels. Als we thuis met onze handen bezig waren, waren we in onze knollentuin.” Dat betekent dat ze bij Andrea thuis in hun sas waren tijdens het doe-het-zelven.

Pineut bestaat nu vijf jaar. De tijd vliegt!
“Klopt, in deze periode is Pineut onwijs gegroeid. Ze zijn volwassen geworden. De flessen zien er goed uit, maar ook de inhoud is aangescherpt. Kijk maar naar Sterk Bakkie – mijn favoriet. Door een andere koffieboon te gebruiken, de samenstelling van kruiden aan te scherpen en een kruid aan de fles toe te voegen, smaakt deze neut nóg lekkerder.”

Waarom is deze traditionele neut jouw favoriet?
“Omdat ik deze koffielikeur altijd voor mijn moeder maakte. Deze neut is er met de paplepel ingegoten. Het is mijn basis.”

En, proef je nu zelf vrolijk mee?
“Zeker, ik maak graag onderdeel uit van het testpanel. En ik bied regelmatig een luisterend oor als we het over Pineut als onderneming hebben. Maar ik ben ook een vaste klant van Pineut. Eigenlijk geef ik altijd een neutje cadeau, gewoon omdat ze zo leuk zijn om te krijgen. En natuurlijk ook om uiting te geven aan mijn ontzettende trots. Want dat ben ik als ik kijk naar wat Femke en Marlies voor elkaar gekregen hebben met hun mooie flessen inclusief goede inhoud. Niet alleen de flessen zien er goed uit, de hele vormgeving klopt. De frisse website, de strakke fotografie en vrolijke illustraties.”

Een blik in de glazen bol voor de komende vijf jaar?
“Het lijkt me te gek als Femke en Marlies een likeur ontwikkelen die in elk café te krijgen is. Wereldwijd. Geloof me, deze vrouwen kunnen dat.”