Terug

Panna Cotta met lavendel recept

Een heerlijke Zomerse panna cotta met een scheut Vakantieliefde

Steel zonder moeite de show met dit heerlijke Panna Cotta dessert. Dit recept is geschikt voor beginners, maar daar zal je aan het eind resultaat niets van merken. Dit dessert met een vleugje lavendel is net zo zoet als de herinneringen aan die ene Vakantieliefde. Met frambozen én een flinke scheut van deze vrolijke neut is dit recept een gegarandeerd succes.

Ingrediënten (voor 4 personen):

panna cotta
– 300 ml slagroom
– 200 ml volle melk
– 50 gram suiker
– 1 eetlepel gedroogde lavendel
– 1 vanille peul
– 2,5 blaadjes gelatine

frambozenmousse
– Een handvol frambozen
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel citroensap
– flinke scheut Vakantieliefde

Bereiding panna cotta

Verwarm de melk, room, suiker, lavendel en zaadjes vanillepeul in een pannetje. Laat het pannetje een kwartier op zacht vuur trekken, beslist niet laten koken! Week ondertussen de gelatine 10 minuten in koud water. Giet de lavendelroom door een zeef en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Het mengsel mag in een glaasje minimaal 6 uur opstijven.

Bereiding frambozenmousse

Mix de ingrediënten in de blender. Niet te zuinig – hik! – met de scheut Vakantieliefde. Gas erop en de mousse is klaar om bij de pannacotta te voegen. Serveer het dessert samen met de frambozen mousse, strooi er wat lavendelbloemen op en geniet er van… hmmm!

Heb je het recept gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Heb je dit recept gemaakt laat ons dan weten hoe je het vindt! Deel jouw foto op Facebook of Instagram met #pineut

Panna cotta recept met lavendel en frambozenlikeur