Terug

Vijf jaar Pineut. Vijf weken feest.

Hoera! Het is feest! Pineut bestaat vijf jaar!

Het is alweer vijf jaar geleden dat Femke en Marlies Pineut lanceerden. Dat was op de Swanmarket in Rotterdam. En omdat er in vijf jaar een hoop kan gebeuren, nemen we jullie de komende vijf weken mee in onze nostalgische reis vol avonturen. We delen graag ons verhaal met je. Dit jubileum is een ode aan onze gouwe ouwen, een kans om de sociale werkplaats eens extra in het zonnetje te zetten en een welverdiend podium aan Teun te geven, het kleine broertje van Pineut.

Laten we bij het begin beginnen. 
Femke en Marlies wilden naast hun kantoorbaan ‘iets leuks doen’. Iets wat ze zelf hadden bedacht. Tijdens het hardlopen – ahum! wandelen – brainstormden ze daarover. Al snel besloten ze dat hun idee iets te maken moest hebben met drank of eten. Twee gedeelde hobby’s. En voilà, daar was hun eerste zelfgemaakte neut*.

Om dit idee te testen, boekten ze een stand op de Swanmarket. Zo hadden ze een deadline, anders kwam er vast niets van terecht, dachten ze. Eerder maakten ze zelf weleens likeuren, samen met een andere vriendin. Dat vonden ze leuk om te doen. Al snel besloten ze dat ze daar ze iets mee moesten doen. “We gaan likeuren verkopen op de markt!” Nogal naïef van deze twee enthousiastelingen, aangezien bleek dat dit wettelijk helemaal niet mocht. Dus besloten ze alle onderdelen van een neut te verkopen, behalve de alcohol. Dat werd hun motto. Wel zo makkelijk. En vermakelijk voor de maker. Want zelf een neut brouwen is leuk. Nog los van het feit dat een portie geduld altijd lekkerder smaakt. Daar drinken we op. En op het vijfjarig bestaan natuurlijk. Proost!

*Hardlopen lieten we overigens al gauw varen als hobby, helaas.