Terug

Zomerdrankjes van Pineut

De Pineut zomerdrankjes van 2019

Jouw zomerdrankje vinden voor deze heerlijke dagen? De zomer is inmiddels in volle gang. Record na record sneuvelt. Het was nog nooit zo lang achter elkaar warm en droog. Bij Pineut staan we niet graag droog en daarom hebben we een paar héérlijke zomerdrankjes voor je op een rij gezet en zelf getest uiteraard 😉 Van verfrissende alcoholvrije tafelwaters tot  (licht) alcoholische dorstlessers. Proost!

Dat de zomer maar lekker lang en zwoel mag zijn!

Zomerdrankjes! Wij hebben er gin in!

Zit je op hete kolen om die buurtBBQ op te fleuren en wil je de blits maken met meer dan  een Aperol Spritz of Acqua di Valencia? Dan is dit hét moment om die buurman, niet letterlijk natuurlijk, in vuur en vlam te zetten. Koop of pluk wat steeltjes verse tijm en gooi deze op de smeulende kooltjes. Laat de twijgjes maximaal 15 seconden ‘sudderen’, pak ze van het vuur (pas op HEET HEET HEET!) en blus ze in een cocktailshaker (of kommetje) af met 1 eetlepel vers limoensap, 3 eetlepels gin en 1 eetlepel Klaar voor een Kus (limoncello kan ook). Even alles goed schudden. Ijsklontjes in een glas, mix erbij en genieten maar van dit fris gerookte zomerse drankje.

Limoncello cocktail met gin

Hydrateren met fruitwater

Je hebt warm én je hebt loeiheet. En de laatste jaren is het in Nederland gewoon loeiheet. Dit bracht ons op het idee om met Pineut wat (pret)water te brengen. Want als één ding van belang is tijdens een hittegolf, dan is het wel goed hydrateren. Maar dat kraanwater ben je na 5 glazen ook beu. Daarom zijn er nu de drie tafelwaters van Pineut

Tafelwater BOOST – een heerlijk fris tafelwater met aardbeien (vol vitamine C) en hibiscus (vol antioxidanten)

Tafelwater RELAX – de naam zegt het al, door de citroen geur een heerlijke ontspanner voor zowel lichaam als geest

Tafelwater ENJOY – de kleurrijkste van de drie die vooral ook érg lekker is met mooie ingrediënten als korenbloem en jasmijnbloem

Met onze drie unieke tafelwaters op basis van fruit & bloemen zet je in een handomdraai iets fris, fruitigs en feestelijks op tafel. Vul onze kleurrijke mix aan met plat (kraan)water, laat minimaal 30 minuten intrekken en serveer! Alcoholvrij en zonder toegevoegde suikers (dus ook ideaal voor de kids!). Een heerlijke dorstlesser die er ook nog eens super zomers uit ziet!

Picknic tafelwater

Het ultieme zomerdankje: Zwoele Zomer van Pineut

De naam van deze likeur zegt eigenlijk alles. Denk je aan een zwoele (of hete) zomer dan denk je aan zon, zee en zand. Aan piña colada drinken uit een kokosnoot. In een hangmat. Op een tropisch eiland met aangenaam gezelschap. Met Zwoele Zomer van Pineut komt dit ultieme zomergevoel wel heel dichtbij. Onze overheerlijke frisse kokoslikeur doet het geweldig in een zomerse mix. Bijvoorbeeld met gemberbier, kokosmelk of een flinke scheut ananassap. Hoe zomers wil je het hebben!

zomerdrankje met kokos

“Vooruit, nog eeeeentje dan!”

Het belangrijkst bij warm weer is dat je tijdig en genoeg drinkt. Of het nu een karaf tafelwater of een kopje thee is (jazeker, thee werkt verkoelend bij warm weer). Tijdens warme dagen zweet je meer, dus schenk jezelf wat vaker wat te drinken in. En als je de hele dag netjes hydrateert, mag je jezelf in de avond best wel op een lekkere cocktail of een Pineutje trakteren. 😉 Gewoon, om de zomer te vieren!

dorstlessend-pineut